Telefonnummer

+45 59 18 28 38

Telefontid

Mandag til fredag fra kl. 7.30

Det er en kendt sag, at nogle spædbørn græder mere end andre. Nogle har problemer med at sove om natten, eller er meget urolige når de er vågne. Andre har problemer med at sutte, gylper meget eller har forstoppelse for bare at nævne nogle af de gener, som spædbørn kan have.

Heldigvis er det efterhånden også en kendt sag, at kiropraktik er en effektiv behandling til at øge spædbørns trivsel.

Der kan være mange årsager til, at børn har ovennævnte problemer, derfor bliver børn altid undersøgt meget grundigt, når de kommer hos en kiropraktor, og der bliver altid stillet en masse spørgsmål til barnets journal.

Kiropraktoren er uddannet til at lokalisere de muskel-, led- og nerveproblemer barnet har, men er også uddannet til at konstatere om der skulle ligge andre ting bag, som kræver at barnet tilses af læger eller andre faggrupper.

Børn der græder kategoriseres ofte som kolikbørn, og selvom nogle ganske vist har problemer med mave-tarmsystemet, er det langt fra alle. Nogle har ganske enkelt ondt i ryggen eller nakken.

De sidste måneder af graviditeten giver barnet meget ringe pladsforhold. Mange børn ligger C-formet inde i moderens mave, og ikke alle børn retter sig af sig selv. Nogle skal have en hjælpende hånd.

Selve fødslen kan også være en hård omgang, hvor der nogle gange må trækkes i hovedet, arme eller trykkes på skuldre for at få bragt barnet til verden. Dette kan medføre led der låser fast eller muskler der bliver overstrakt.

Rygsøjlen er et hylster omkring barnets centralnervesystem, og fra rygsøjlen udspringer nerver til hele kroppen, også til organerne. Derfor kan barnet få et væld af gener/symptomer, hvis rygsøjlen ikke fungerer optimalt.

Kiropraktoren undersøger barnet med meget lette tryk, og kan mærke hvis et led ikke bevæger sig som det skal. Børn er meget bløde og modtagelige over for behandling, og det er derfor kun nødvendigt at behandle med meget forsigtige bevægelser og tryk. En kiropraktisk behandling af et barn er meget blidt, og nogle børn sover sig faktisk igennem behandlingen.

Hvis du er i tvivl om kiropraktisk behandling er relevant for dit barn, så kontakt os endelig pr. telefon, og vi vil meget gerne vejlede om det. Hvis man som forældre gerne vil mærke på egen krop hvor lette tryk der bliver brugt, kan man møde op på klinikken, og så vil kiropraktoren gerne demonstrere de tryk der anvendes. Mange forundres over, hvor blid en kiropraktisk behandling af et spædbarn er.